Készítők és jogok

Készítők

  • Szerkesztő: Gyuris Gellért
  • Közreműködők: Baricz Bíborka, Csiszér László, Flach Ferenc, Jakab László, Krepelka Márta, Kovács Frigyes, Lakner Rita (1–3. kiadások szerkesztője), Majoros Ildikó.
  • OpenLyrics vetítési állományok az OpenLP-hez: Tóth Attila. Ászáf OpenLyrics adatbázis: Riszterer Tamás.

Jogok

Kiadó: 2015 Szent András Evangelizációs Alapítvány. Az Énekfüzetet tankönyvként használja a Szent András Evangelizációs Iskola a kurzusain.

Maga az Énekfüzet szabadon terjeszthető a Creative Commons „Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi” licenc szerint. A videók is ilyen licenc alatt állnak, mivel oktatási céllal készültek.

Az Énekfüzet jogi megfelelőségéről:

  • Az Énekfüzet csupán a művek szövegét és gitáros akkordmenetét tartalmazza, nem tartalmaz kottát, így nem minősül a mű kiadásának, közlésének, átvételének.
  • Az Énekfüzetben kizárólag „vallási közösségek vallásos szertartásain és vallásos ünnepségein” éneklendő művek vannak, így ezen művek az 1999. évi LXXVI., szerzői jogról szóló törvény 38. § (1) bek. e) pontja szerint szabad felhasználás alá esnek.
  • Az Énekfüzet oktatási céllal készült ‒ ilyen minőségben használja a készítő Szent András Evangelizációs Iskola ‒, így az előbb említett törvény 34. § (2) bek. szerint is jogszerű a szabad felhasználás, mivel ‒ amint azt a CC BY-NC-SA 4.0 is mutatja ‒ üzletszerű felhasználás, jövedelemszerzés az Énekfüzetből nem történik.
  • Mivel az Énekfüzet oktatási céllal készült, tartozik hozzá egy oktatóvideós melléklet is (online változatban ez is online). Az oktatóvideók oktatási célját az állandó metronómhang mutatja, amely ‒ eltökélt szándékunk szerint ‒ egyszersmind ellehetetleníti és megakadályozza a más célú felhasználást.
  • Az eredeti szerzők jogaira figyelemmel nagy munkát fektettünk a felkutatásukba. Magyarországon eléggé egyedülálló ilyen szempontból az Énekfüzet alapossága. A szerzők, eredeti címek, jogkezelők feltüntetésének célja a tiszteleten túl, hogy alapot adjunk a művek nem oktatási célú megjelentetéséhez, kiadásához, melyhez a megadott szerzőikkel, ill. jogi képviselőiket kell felkeresni.