Megjelent az OpenLP 2.4

Az eredeti bejegyzések a megjelenéséről angolul jelentek meg. Néhány szó magyarul, először fordításban:

„Egy nagyon rövid fejlesztési ciklus után büszkén jelentjük be az OpenLP 2.4-et.

Néhányan bizonyára csodálkozni fognak, hogy miért adunk ki új verziót ilyen rövid időn belül. Mások bizonyára az új funkciókat fogják keresni, és csodálkozni fognak, hogy alig van valami. Az a helyzet, hogy nyomás alatt voltunk, hogy néhány programkönyvtárat frissítsünk a tervezett idő előtt.

Néhány Linux disztribúció eltávolította az egyik alkalmazott grafikus felhasználói felület (Qt) régebbi verzióját, és annak érdekében, hogy továbbra is használjuk, frissíteni kellett. Ha a komponenst eltávolítják ezekből a Linux disztribúciókból, akkor ezzel együtt az OpenLP is eltűnik. Szóval, hogy benne legyen az OpenLP a következő Ubuntu kiadásban is, gyorsan kellett cselekednünk.

Ismert hibák

Ez a gyors váltás az is jelenti, hogy nem tudtunk minden hibát kijavítani, amely felbukkant az új Qt-re való váltás közben. Ezek a hibák csak Windows-ban és Mac OSX-ben tűnnek elő és az áttetsző hátterű témákhoz kapcsolódnak, mivel a a prezentációk megjelenése nem jól frissül. Észrevettünk néhány hibát a webkit lejátszóval, amelyet az élő hátterek megjelenítéséhez használunk, és amely megint csak Windows és Mac OS X alatt tűnnek elő. Ha szükséged van ezekre a funkciókra, akkor azt tanácsoljuk, hogy hogy hagyd ki az OpenLP 2.4-et és várj az az OpenLP 2.6-ra.

Mint minden frissítés előtt, győződj meg arról, hogy van biztonsági mentésed az OpenLP 2.4-re váltás előtt. Ezáltal adatvesztés nélkül vissza tudsz lépni az előző verzióra, ha valami balul üt ki ezekkel a funkciókkal. Kövesd a kézikönyv útmutatásait az adatmentéstől.”

Említésre méltó új funkciók

  • Importálás VideoPsalm formátumból.
  • A távoli felület stílusa módosítható.
  • Az ének végi kettőzött versszakok végre jól jelennek meg a színpadi nézetben.
  • A versszakok sorrendje immár kis- és nagybetűkkel is megadhatók (pl. "v1 v2 v3" or "V1 V2 V3").
  • És a végére a legérdekesebb: Támogatást kaptak a többszörös énekgyűjtemények, amikor egy ének több gyűjteményben is előfordul. Mivel az Ászáf énekcsomagban pont ezt a fejlesztést végeztük el – kiszűrtük az Énekfüzet, a Sárga könyv, a Zöld könyv és a Kék könyv közötti duplikátumokat – máris lehet élvezni a funkciót. És így sokkal nagyobb rend is lett az énekek között.

OpenLP 2.4, többszörös énekeskönyvek támogatása

Frissítés

A programot frissítsük az OpenLP hivatalos weboldaláról indulva.

Az Ászáf énekcsomag frissítéséhez előbb töröljük le az OpenLP-ben az énekeket (rendezzük „Énekeskönyvek” szerint ehhez), majd töltsük le a friss Ászáf csomagot, tömörítsük ki és importáljuk be a teljes Ászáf énekcsomagot.

Szolgáljon mindez sok-sok jó és áldott dicsőítést!